MČR ČASS v canicrossu 2021
top of page

MČR ČASS v canicrossu 2021

Poslední záříjový víkend tohoto roku patřil 1. ročníku samostatného mistrovství České republiky v canicrossu. Oficiálního mistrovství se mohli zúčastnit pouze licencovaní závodníci, ale v rámci závodního víkendu byly otevřeny kategorie i pro příchozí, tzn. závodníky bez aktivní licence. V nádherném areálu autokempu Křivonoska v Hluboké nad Vltavou se sešlo celkem 114 závodníků, z toho 86 v oficiálních mistrovských kategoriích. Z ohlasů závodníků, celkové atmosféry i pocitů organizátorů a pomocníků lze soudit, že se tento 1. ročník významně vepsal do pamětí českého canicrossu. Na přípravě mistrovství se podíleli členové Musher klubu JCC a spolek Nučická smečka.

Už od začátku bylo zřejmé, že se nechystá jen tak obyčejný závod. Do 1. ročníku samostatného mistrovství bylo investováno obrovské množství času. Vše bylo promyšleno do posledního detailu tak, aby organizace závodu neměla šanci zaškobrtnout. Hlavním motem závodu bylo udělat ho speciální pro všechny zúčastněné. Podařilo se také zapojit významné sponzory a díky nim neodjížděl nikdo s prázdnou.

A jak to vše probíhalo? Víkend začal pátečním příjezdem a registrací. Přímo v místě ubytování, autokempu Křivonoska v Hluboké nad Vltavou, bylo možné využít venčící louku, nádherné trasy kolem jihočeských rybníků k procházkám, a dokonce i bazén ke koupání. Celkovou slavnostní atmosféru ještě podtrhlo přívětivé, slunečné počasí. Sobotní starty za chladného rána zvedly v kempu hladinu adrenalinu, trasy byly rychlé a technického rázu. V místě startu a cíle nechyběli fotografové, moderátorka, ani diváci. Po odběhnutí sobotních tras, které měřily pro dospělé licencované závodníky cca 3,6 km a pro příchozí a juniory 2,8 km, byl čas na odpočinek a zábavu. Někteří účastníci využili posezení na terásce u občerstvení, někdo zase možnost vyzkoušet si různé sportovní vybavení pro psy i lidi u MushGo či brouzdat stánky a vzdělávat se o nejnovějších produktech v Runpointu a Gelorenu. Jen stěží šlo projít okolo stánku Nevychrtnem a nekoupit si jeden z lákavých dortíčků pro pejsky, vše z přírodních a pro psy lehce stravitelných surovin. Někteří využili příhodného místa konání mistrovství a vydali se na výlet do nedaleké Hlubové nad Vltavou, navštívit zámek a jeho krásné okolí.

V nedělní ráno by se hustota očekáváním nabité atmosféry dala krájet. Rozrazily to Gundersen starty ve dvou závodních koridorech, kde v některých případech dělily závodníky doslova sekundy. Tratě byly stejné v kategoriích příchozích a juniorů, v kategorii dospělých licencovaných závodníků se délka trati protáhla na celkových 5,5 km. V cíli byli pak diváci svědkové toho, jak závodní týmy oslavují své vítězství, ať už sami nad sebou či nad svou konkurencí. Momenty byly dojemné a radostné a byly podtrženy opravdu povedeným projevem moderátorky Terezy Hladké. Nelze opomenout závody dětí, které na tratích uzpůsobených jejich věku zdolávaly své první rekordy, v sobotu i v neděli. I oni se stali mistry ČR v canicrossu.

Závěrečné nedělní vyhlášení proběhlo ve velkém. Velká tombola, velké ceny, velké gratulace k velkým rekordům a velká uznání pro všechny, kdo se na 1. ročníku samostatného mistrovství České republiky podíleli. Celý víkend byl opravdu “velký” pokud další ročníky budou pokračovat v jeho trendu, pak se tedy máme opravdu nač těšit!


Jak se dařilo našim členům najdete níže spolu s krásnými fotografiemi od Camille Paris.

CCW 19-39 let - Karolína Ulčová a Scotty - 1. den: 11:54.1, 2. den: 18:23.5 - 8. místo


CCW 19-39 let - Lucie Machková a Lola - 1. den: 18:55.9, 2. den: 28:30.3 - 24. místo


CCW 19-39 let - Dominika Potměšilová a Nessie - 1. den: 21:28.9, 2. den: 33:13.4 - 25. místo


CCW 40+ - Lenka Pařízková a Oddie - 1. den: 16:05.3, 2. den: 26:45.7 - 6. místo


CCW RNB - Bára Adámková a Frank - 1. den: 21:04.1, 2. den: 33:49.4 - 4. místo


CCW RNB - Nikola Machková a Konnor - 1. den: 23:11.1, 2. den: 35:42.9 - 5. místo


CCJD - Karolína Šplíchalová a Amy - 1. den: 12:03.0, 2. den: 12:23.5 - 5. místo celkově (3. místo v dívkách)


CCJD - Dija Vaišnyté a Eddie - 1. den: 13:35.8, 2. den: 13:48.6 - 7. místo celkově (5. místo v dívkách)


CCMW 40+ příchozí - Gabriela Uriková a Bessie - 1. den: 19:02.6, 2. den: 18:40.6 - 5. místo


CCJD příchozí - Kristýna Kahancová a Cody - 1. den: 19:20.5, 2. den: 18:33.7 - 3. místo

98 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page