TLAPKROS 2023 | Canis Lab Cup
top of page

TLAPKROS 2023 | Canis Lab Cup

Autor fotografií: Ondřej Vízner


I v letošním roce se pod hlavičkou našeho klubu konal musherský závod Tlapkros. Čtvrtý ročník závodu se přesunul na nové místo, kterým se stala turistická základna Littner a přilehlý borový les plný krásných cest, cestiček a pěšinek. Místo jako stvořené pro náš sport. Zde spouštíme kotvy a budeme velice rádi, když se na Littneru budeme moci potkávat opakovaně, právě v rámci Tlapkrosu.


Příjezd do zázemí byl závodníkům umožněn od pátečního odpoledne, kdy měli také možnost prohlídky závodní trasy a tréninku na ní. Večer pak probíhala přejímka, kterou následovala volná zábava doprovázena Tlapkotékou. V rámci závodu bylo možné ubytovat se v klasických táborových chatičkách nebo na stake-outu. Někteří závodníci na místo dojížděli. Stravování bylo zajištěno v místní jídelně s vymazlenou domácí kuchyní paní ředitelky SVČ Hodonín, Šárky Látalové a jejího týmu. Celý víkend byl pak k dispozici náš TlapBar.


V sobotu ráno byla ještě výjimečně otevřena přejímka, kterou následoval infromační musher-meeting. Hlavní závodní trasa měřila 4,5 km a nastoupalo se na ní cca 30 m. Trasa pro juniory a začátečníky byla dlouhá 2,4 km s cca 15 m výškovými a trasa pro nejmladší děti měřila 1,6 km s též cca 15 m výškovými. Vzhledem k měkkému, často písčitému podkladu byly všechny tři trasy náročné a ani o technické pasáže na nich nebyla nouze.

Sobotní starty začaly v 9:30 a poslední závodník se vydal na trasu po 11. hodině. První závodní den byl na konec října nezvykle teplý a závodilo se v téměř 20 °C, což bylo pro všechny náročné. V prostoru startu a cíle byly k dispozici kádě a bazének s vodou, kde mohli závodníci v případě zájmu svého pejska napojit či namočit. Pro dvounohou část týmu zde bylo tradičně nachystané šťavnaté ovoce od Šandery.


Po sobotní etapě mohli závodníci se svými psími sportovci zavítat na fyzioterapii k holkám z Ideal Dog nebo ke stánku MushGo s veškerým možným vybavením. Později pak byla pro všechny účastníky připravena bohatá tombola. Večer následoval hudební program zajištěný zlínskou country partičkou Puppa Band, který se těšil velkému zájmu. Za doprovodu známých textů a tónů písní se zaplnila dřevěná tančírna lidmi, kteří se mezi sebou bavili, tančili, jedli a pili a možná i díky nulovému signálu v tomto místě trávili čas společně. To byla pro nás obrovská odměna.

Na neděli se nám díkybohu ochladilo. Starty začaly v 9 hodin v pořadí, jaké týmy získaly v sobotu a většina závodníků své časy ještě o něco vylepšila. I v neděli byly závodníkům plně k dispozici skvělé fyzioterapeutky z Ideal Dog a stánek MushGo. Po doběhu posledního týmu do cíle začalo zpracování výsledků a příprava vyhlašování, které proběhlo po obědě. Po vyhlášení a ukončení akce už nás čekal jen úklid a zhodnocení letošního ročníku.


Obrovsky nás těší ohlasy účastníků, jak na samotnou trasu, tak na zázemí. My sami jsme z tohoto místa nadšení a totálně jsme si ho zamilovali. Myslím, že když pořadatel najde místo, kterému věří a kde se sám cítí dobře, má pak celý závod úplně jinou atmosféru. Já osobně jsem tady letos konečně našla to, co jsem od Tlapkrosu očekávala. Tady jsem zažila Tlapkros takový, jaký jsem si ho přála a odtud jsem odjížděla s tím, že tady ho chci za rok znova pořádat. Ještě dnes se mi po tom víkendu s vámi na Littneru stýská... a co může být pro pořadatele víc? DĚKUJI KAŽDÉMU, kdo se na tom jakkoli podílel a za rok naviděnou!


Konání závodu na svém území umožnily Lesy České republiky, Jihomoravský kraj, město Bzenec a město Vracov. Zázemí závodu poskytlo Středisko volného času Hodonín. Generálním partnerem závodu byla značka Canis Lab. Hlavním partnerem akce byla firma Akinu. Závod se konal pod záštitou České asociace sleddog sportů. Tlapkros 2023 také podpořili Musher klub Lučenec, VFelectric, Kolimax, Šandera, Geloren, Prima Dog, Sokol Falco, Zlínský Švec, HannahB dogwear, MushGo, IdealDog, Merimezavody.cz.

96 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page