Jihočeský canicross 2022
top of page

Jihočeský canicross 2022

O víkendu 23. – 24. dubna 2022 se konal VI. ročník závodu Jihočeský canicross. Zázemí závodu bylo v autokempu Křivonoska v Hluboké nad Vltavou, který přímo sousedí s krásnými hlubockými lesy, kudy také vedly závodní tratě. Závod v individuálním mushingu pořádaný Musher klubem JCC se pyšnil nejen skvělou organizací a hladkým průběhem (logicky, když ředitelem závodu je Honza Hladký :P), ale také zábavnou tratí, velkým počtem kategorií, krásnými cenami a bohatou tombolou. Po zkušenosti z loňského MČR v canicrossu nebylo pochyb, že se i tento závod podaří a všichni si ho moc užijeme.

Na místo se Tlapky vypravily už v pátek. Přecejen jsme to konkrétně my měly nějakých 320 km daleko a navíc mělo být krásné slunné počasí žejo :D… mno… Na místo jsme dorazily někdy okolo 19 hodiny, takže nám zbývala hoďka do zahájení prezence. To bylo tak akorát na to se v klidu ubytovat, vybalit a utratit nějaké peníze u stánku MushGo, protože jsme s sebou zapomněly vzít hračky pro psy :D. Po prezenci už zbyl morál akorát tak na spánek.

V sobotu nás čekal první závodní den, takže pěkně v 6 ráno vstávat a venčit. Mokrou venčící loukou se proháněli nadšení psí sportovci se svými ještě na půl spícími páníčky. Tak šup šup nasnídat, převléct, „dorazit na musher-meeting“, připravit vybavení, zahřát a rozcvičit sebe i psy a jde se na to. Starty začínaly v 8 hodin ráno a šlo se v pořadí kola, koloběžky se dvěma psy, koloběžky s jedním psem, canicross, juniorské a dětské kategorie – vše intervalově. Musím říct, že první den disciplinovanost některých závodníků trochu pokulhávala a na start se mnozí scházeli jak švábi na pivo. To naštěstí nebyl Tlapkáčů případ a na blátivou trasu plnou technických úseků jsme vyrazili všichni včas :D!

Jakmile bylo dozávoděno, zaplnil se prostor v restauraci i okolo prodejních stánků. Část naší Tlapkobandy se po obědě vypravila na parádní společný výlet, což nám akorát vyplnilo čas, než začala na Křivonosce grilovačka – ani u té samozřejmě nesměly Tlapky chybět. Na večer pak bylo připraveno promítání videí z tréninků a akcí ‚Zelených‘, kam jsme dokonce dorazili s hodinovým předstihem :D. Při promítání jsme také obdrželi cenu v podobě spooousty pamlsků za klubové foto v závoďáckém insta-rámečku :D.

A máme tady neděli, druhý závodní den. Venku se nám lehce oteplilo a kaluže ze soboty částečně proschly. Startovalo se opět intervalově v takovém pořadí, v jakém jsme v sobotu dorazili do cíle. Všichni Tlapkáči opět vystartovali včas :D a v cíli samozřejmě nesměla chybět velká vzájemná podpora. Pro mě osobně byl nedělní průjezd cílem tím dosud nejemotivnějším (proč se můžete dočíst na mém Instagramu). Po hlavním nedělním závodě proběhla ještě tradiční specialita pořadatelů v podobě canicrossových štafet – také naše Kája a Lenka byly jejich součástí.

Na samotné vyhlášení a tombolu, která mu předcházela, dorazily Tlapky opět s předstihem a jako první… tím jsme se samolibě prohlásili za největší „Hujery“ celého víkendu :D. Tombola, kterou si pro nás pořadatelé ve spolupráci se sponzory závodu připravili, byla opravdu velmi bohatá a nikdo neodešel s prázdnou. Během samotného vyhlášení se i Tlapkáči dočkali svých chvilek slávy, když 1. místo v kategorii SC1 junioři obsadila Kája Šplíchalová s Amy a velkým překvapením bylo i samostatné vyhlášení kategorie CC RNB (pro seveřany), kde se na 2. místě umístila Nikča Machková s Konnym.

Suma sumárum jsme si Jihočeský canicross 2022 všichni skvěle užili. Stmelování klubového kolektivu proběhlo na výbornou s hvězdičkou a už teď se nemůžeme dočkat další společné akce.


Výsledky Tlapkáčů:

SC2 (3,7 km) - Domča Potměšilová, Nessie a Chilli: 1. den - 9:55, 2. den - 9:48 - 7. místo


SC1 (3,7 km) - Kristý Kahancová a Cody: 1. den - 10:38, 2. den - 10:37 - 11. místo


SCJD (2,5 km) - Kája Šplíchalová a Amy: 1. den - 6:50, 2. den - 6:51 - 1. místo (+ 3. místo v CC štafetě)


CCW 40+ (3,7 km) - Lenka Pařízková a Oddie: 1. den - 16:30, 2. den - 16:50 - 7. místo


CCW RNB (3,7 km) - Nikča Machková a Konny - 1. den - 22:20, 2. den - 21:52 - 2. místo

118 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page