MČR Hradecký SPRINT a MID 2022
top of page

MČR Hradecký SPRINT a MID 2022

Autoři fotografií: Michal Zapletal, Karel Kutheil, Štěpán Polívka


Letošní sezóna byla opravdu nabitá závody, jak těmi oficiálními, tak i jednodenními hobby soutěžemi. Pro spoustu musherů se stalo vrcholem sezóny off-snow ME IFSS v německé Leipě, kde se podávaly výkony přímo vesmírné a Češi opět ukázali, že patří mezi špičku. Tím bychom jim i my, MK Tlapky v tahu, chtěli pogratulovat. Česká elita si ale dlouho neodpočinula, protože hned týden po jejím návratu se konal národní sprintový šampionát kolových disciplín, Hradecký mid a MČR Hradecký sprint 2022, a to (stejně jako předešlý ročník) ve východočeské Bělči nad Orlicí. Ani Tlapky v tahu nechyběly.

BKJW: Nikola Machková a Konnor Grand Forjana - 1. den: 18:57, 2. den: 22:04 - 18. místo


Šlo o závod pořádaný pod hlavičkou M.C. Metuje. Místem konání se již tradičně stalo okolí Tábora J. A. Komenského. To umožňuje nadstandardní zázemí, možnost ubytování, stravování, teplých sprch a čistých záchodů, to máme rádi :). Ti, co jsou otrlí nebo mají možnost spaní v autě, měli možnost kempovat na stake-outu za táborem. Pořadatel musí respektovat zájem místních obyvatel, aby měl možnost i nadále organizovat náš oblíbený vrchol české sezóny, tudíž se musí přizpůsobit jejich požadavkům. Zmíněný stake-out se nacházel za soukromým polem, na který byl přísný zákaz vstupu z výše zmíněných důvodů. Tím se prodloužila vzdálenost z místa startu a zázemí k autům, závodníci museli počítat s vyšší časovou rezervou. Na druhou stranu to neslo i své benefity – nejenže se tým dostatečně rozcvičil při přesunu, ale zároveň udělal vyšší tržbu na baru, protože komu by se chtělo pořád přebíhat sem a tam :). Když už zmiňujeme bar, rádi bychom poděkovali za legendární sobotní zábavu, při níž jsme v rámci rozhýbání zatuhlých svalů protančili troje běžecké boty.

SC1W: Karolína Ulčová a Natahu - 1. den: 12:19, 2. den: 12:05 - 6. místo


Dalším z důvodů, proč se příště na závod rádi vrátíme, byla trať. Oproti loňsku ji Metujáci zpestřili. Přidali velké množství zatáček a vyměnili tvrdé cesty hradeckých lesů za měkké techničtější pěšinky. Vzdálenost odpovídala termínu a byla natažena přes šest kilometrů, profil byl však rovný, takže ti nejrychlejší sahali opět k průměrkám nad 35 km/h, běžci překročili 20 km/h.

M-BKJW: Marie Prokopová a Chocolate - 1. den: 55:41, 2. den: 1:03:13 - 3. místo


Počasí vyšlo ideálně psí. První den se začala teplota blížit nule, trať byla ale stále měkká až bahnitá. Za to druhý den jsme si zažili mrazivou noc (kdo nenastydl, pravděpodobně se dostatečně nezahřál na sobotní pártošce), les byl ojíněný a cesta zmrzlá. Někdo mohl mít obavy, aby se příliš nesmekala. To se ale nenaplnilo a většina závodníků si vylepšila své časy, někteří až o desítky sekund.

SC1W: Dominika Potměšilová a Achillea Foldewa - 1. den: 17:59, 2. den: DNS - DNF


Co se organizace samotného závodu týče, vše klapalo do puntíku. Snad jen bychom vytkli předávání účastnických medailí hned v cílové bráně. Někteří z nás totiž dojíždějí až za ni a mohlo dojít k úrazu. Jinak ale startování, značení, měření (jako vždy perfektní práce Honzy Stryala) a neustálý úsměv všech organizátorů po celou dobu víkendu, to vše by mohlo jít příkladem.


Za celý náš tým vzkazujeme velké díky a těšíme se na další ročník!

127 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page