Letní soustředění MK TVT 2020
top of page

Letní soustředění MK TVT 2020

I v letošním roce jsme se přes všechna omezení a opatření sešli v krásném areálu U Jezírka nedaleko Slaného na letním soustředění našeho klubu. Pojďme si zavzpomínat na společně strávené dny.


Soustředění jsme zahájili společnou večeří, po níž následovalo seznamovací kolečko a dále beseda s ukázkami různých musherských závodů v Čechách i zahraničí. Večer uzavřel krátký noční výběh se psy i bez. Jelikož jsme už tušili, že nejvyšší teploty za celý rok přijdou přesně na naše soustředění (:D), rozhodli se organizátoři změnit časy a pořadí jednotlivých aktivit, aby program co nejvíce přizpůsobili a zpříjemnili hlavně našim čtyřnohým kamarádům.

Dalšího dne v 6:30 hodin ráno jsme se podle zkušeností a kondice rozdělili do 2 skupin a zahájili canicrossový trénink v nedalekém lese. Trenérky Domča a Týnka každému týmu připravily zahřátí s běžeckou abecedou. Během tréninku jsme procvičovali předbíhání, starty ve dvojicích a seběhy na snadnějším i obtížnějším terénu. V dopoledních hodinách, kdy měli pejsci klid, jsme si vyzkoušeli i jinou sportovní disciplínu než musherskou a to kruhový trénink. Během něj jsme si procvičili celé tělo, což některé z nás pěkně potrápilo. Po obědové pauze jsme vyrazili k jezírku v Libušíně. Pejskové si mohli vyzkoušet plavání s vestami i bez, plavbu v loďce nebo jen tak volně dováděli a užívali si vodní ochlazení. Páteční večerní beseda se nesla v duchu první pomoci psa, kde jsme se dozvěděli cenné informace a mohli se i na spoustu věcí vyptat. Lektorka - doktorka Martina nás pod palbou otázek udržovala v bdělém stavu a žhavila naše mozkové závity.

Sobota byla koloběžková (děkujeme za zapůjčení strojů partnerovi klubu Kicbike). Brzy ráno jsme se sešli na trénink scooterjöringu, kterému předcházela i průprava jízdy na koloběžce bez psa. Po tréninku, obstarání pejsků, snídani a krátkém oddechu jsme uložili pejsky k odpočinku a vyrazili jsme na koloběžkový výlet do Královického Dvora na výborný oběd. Na rozcestí kousek před cílem část skupinky nezahálela a trasu si ještě o 6 km prodloužila, zbytek skupinky si užil klidnější krásný průjezd lesnatou alejí. Nicméně po jídle (a dezertech!) byl návrat s plnými bříšky po cestě vyprahlé sluncem o to těžší. Po odpočinku byla na programu beseda o psím fitness, kdy si po teoretickém úvodu mohl každý vyzkoušet cvičení na balančních pomůckách se svým pejskem. K mé velké radosti se ke cvičení nechali namotivovat všichni pejsci a byli moc šikovní. Večer patřil táboráku s buřty, masem, pivem a samozřejmě hudebním doprovodem.

Další den jsme opět brzy ráno vyjeli do lesa na poslední mushingovou záležitost tohoto soustředění – závod. Předem jsme se rozřadili do 2 kategorií – canicross a scooterjöring. Počasí bylo opravdu neúprosné a trasa tomu byla maximálně přizpůsobená, ale zároveň zůstávala výzvou. První startovaly koloběžky a následně běžci. Trasa byla velmi pečlivě značená jak barevnými musherskými značkami, tak místy i páskou. Trasa byla pestrá, nevyhnuli jsme se kopečkům ani sjezdům / seběhům a ostrým zatáčkám, kousek trasy byl obtížný i díky mnoha šiškám na cestě. Když všichni zdárně dorazili do cíle a opečovali své psíky i sebe, jelo se na snídani. Následovalo napsání znalostního testu z pravidel mushingu a besed tohoto soustředění a pak už bohužel přišlo na řadu balení, případně poslední procházka nebo odpočinek. Po posledním obědě proběhlo slavnostní vyhlášení závodu, focení a oficiální ukončení soustředění a loučení.

Myslím, že mohu mluvit za všechny, že soustředění bylo moc povedené a propracované a za to děkuji všem organizátorům. Už teď se těšíme na další společné akce. Děkujeme také za krásné dárkové balíčky a chutné dobroty sponzorovi letošního soustředění Sokol Falco.

51 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page