Rozhovor s: Péťou Hůlovou
top of page

Rozhovor s: Péťou Hůlovou

Petra Hůlová, člen Musher klubu Tlapky v tahu od 1. října 2019.

- PSÍ PARŤÁCI -

1. Jakého máš pejska a jak se jmenuje?

Už mám bohužel jen jednoho a to australskou kelpii Ginny Dai Muratori.


2. Jak jsi se k práci se psy dostala?

Už od malička jsem ke psům tíhla. Jako malá jsem "cvičila" babiččiny německé ovčáky a v devíti letech jsem dostala svého prvního psa, anglického kokršpaněla Denyho. S tím jsem se jen poflakovala po lesích. Když jsem se později odstěhovala k manželovi, tak jsem si pořídila beauceronku Áju, se kterou jsem chtěla dělat canicross. Bohužel byla nemocná, takže jsem se s ní zase jen poflakovala při procházkách po lesích a užívala si výletů. No a s Ginny si tak trošku plním své canicrossové sny.


3. Čím krmíš? Používáš nějaké speciální doplňky stravy?

Krmím barfem. Vzhledem k tomu, že Ginny má problémy s močovými kameny, tak se snažíme pomocí různých doplňků (přírodních) tento problém udržet trochu v normě. Jinak se snažím aby měla stravu pestrou a vše potřebné si hlavně vzala z ní.


4. Jaké všechny aktivity s Ginny děláš?

Děláme hlavně canicross a občas si zajedeme k ovečkám. Jinak milujeme společné výlety.


5. Věnuješ jí nějakou speciální péči?

Hlavně se snažím, aby se jí s námi dobře žilo a od toho se celkově odvíjí péče.

- MUSHING -


1. Kdy jsi začala s mushingem a proč? Co tě motivovalo pokračovat?

Začala jsem myslím, že v květnu 2019, kdy byl Ginny rok a něco. Vyjely jsme spolu na první trénink od MK Tlapky v tahu. Když jsem viděla nadšení Ginny a jak jí to šlo, tak už nešlo přestat.


2. Kterým musherským disciplínám se věnuješ a kterým by ses věnovat chtěla?

Zatím jen canicrossu. Ale chtěla bych zkusit ještě bikejöring a asi by nás obě bavily triatlony.


3. Máš raději sportovní výkony s jedním či více psy a proč?

Nemohu posoudit. Myslím, že já asi nikdy nebudu mít více psů. Ale ráda sleduji souhru více psů při výkonech. Je to pěkné, když spolu smečka spolupracuje.


4. Kam chodíš trénovat a jak často? Raději sólo, nebo ve skupině?

Chodím na tréninky od klubu, ale vzhledem k tomu, že už rok nebyla pořádně možnost společné tréninky uspořádat (pandemie Covid-19 - pozn. red.), tak chodíme teď jen sólo. Vlastně kecám. Většinou funím na paty manželovi se synem. Ti jsou obětaví a párkrát do týdne jdou se mnou a když mám Ginny v tahu, tak běžíme stejně rychle :D. Jinak jsou stateční a plazí se mým tempem.


5. Jak pečuješ o sebe v rámci sportovních výkonů – speciální strava, doplňky, fyzioterapie, speciální cvičební plán apod.?

Radši se neptej :D. Ale teď tedy cvičím cviky na záda, abych mohla alespoň běhat. To je vše.


6. Jaké vybavení na mushing používáš?

Neřeším značku, ale hlavně, aby to sedělo a vyhovovalo jak má. Takže postroje máme ManMat, vodítka s amortizérem MushGo a sedák Non-stop.


7. Co ti mushing přináší?

Radost z pohybu. Díky mushingu jsem poznala partu skvělých lidí, podobně postižených a v neposlední řadě mám naprosto spokojeného psa.


8. Doporučila bys členství v MK Tlapky v tahu a proč?

Určitě. Musím říct, že je skvělé jak členové drží spolu. Myslím, že se sešla skvělá parta a doufám, že budu mít možnost členy poznat ještě více. Dále mě členství v klubu motivuje více něco dělat. Když třeba Domča (Dominika Potměšilová, předsedkyně a zakladatelka MK Tlapky v tahu - pozn. red.) vyhlásí virtuální výzvu, tak je to k nezaplacení. Nebo když společně zabojujeme v nějakém virtuálním závodě - když člověk neběží jen za sebe, tak se dokáže více vyhecovat. Kolikrát bych nejradši nic nedělala, ale tohle mě donutí.

- ZÁVODY -


1. Kdy a který byl tvůj první závod? Jak jsi se po něm cítila?

No můj první závod nebyl úplně klasický canicrossový. Byl to překážkový závod Czech dog run v červnu 2019, na který jsem dostala startovné od manžela k Vánocům. Po závodě jsem se cítila doslova dojatě :D. Bylo neskutečné jak Ginny se mnou do všeho šla a vůbec u ničeho nezaváhala. To mě opravdu dojalo. No a když vezmu čistě canicrossový závod, tak první byl Tlapkros 2019.


2. Jaké jsou tvé největší úspěchy v mushingu?

Za největší úspěch považuji neoficiální závod Triatlon v Liticích u Plzně. Ginny do té doby pořádně neznala bikejoring. Na kole se mnou běhá jen na volno a tady to zvládla v tahu jak profík. I když to občas na trati bylo divočejší, tak ona jela od začátku do konce naplno a bez jakéhokoli zaváhání. Opět jsem byla dojatá a pyšná na dračici :).


3. Jaký byl tvůj nejtěžší závod a proč? Který byl pro tebe naopak nejlehčí?

Pro mě je každý závod těžký. Jak psychicky tak fyzicky :D. Tím, že Ginny je fakt prcek, tak se o ní na trati bojím. No a další problém je s mojí fyzičkou. Ona do toho jde fakt naplno, takže mi to nedá a také se snažím, ale většinou to nedávají mé plíce. Takže jsem po každém závodu ráda, že se Ginny na trati nic nestalo, a že mi plíce nezkolabovaly.


4. Které závody patří mezi tvé nejoblíbenější a nenecháš si je nikdy utéct?

Zatím jsem jich běžela jen pár. Ale mezi nejoblíbenější patří Tlapkros, to je jasné. Také se mi líbil loni Leskros v Dnešicích, takže letos jsem se přihlásila na celý seriál. No a myslím, že se mi hluboko pod kůži zaryl závod Fitmin Lesná a to doslova :).


5. Je nějaký závod, který je tvým snem/cílem?

Chtěla jsem si zkusit etapový závod. No a letos ho mají prvně zařazený v seriálu Leskros. Tak snad už bude klid a závody budou moci proběhnout.


6. Co je nejlepší po dokončení závodu?

Spokojený a vysmátý pes. A pak si taky dát ledově vychlazenou Colu. Ta mě vždycky trošku srovná a postaví na nohy :D.

- ZE ŽIVOTA -


1. Jaké je tvé povolání současné a vysněné?

Jsem kancelářská krysa. Což jsem si nikdy neuměla představit, že bych 8 hodin seděla na místě :(, ale už tak sedím skoro 20 let :D. Co by mě bavilo, by mě neuživilo a ani s rodinou by to nešlo moc dohromady z důvodů časové náročnosti. Ale určitě by se to motalo kolem zvířat.


2. Jak vypadá tvůj běžný den?

Docela nudně. Ve čtyři vstanu a odjíždím do zaměstnání. Kolem 15:30 se vracím domů a buď jdu běhat nebo se projít. A pak už klasika... vaření, praní atd. Ale teď mám kvůli covidu home office, tak si užívám, že nemusím tak brzo vstávat a ven se dostanu i teď v zimě za světla. Ale radši bych vstávala brzo a žila už normální život.


3. Věnuješ se i jiným zálibám a koníčkům než mushingu? Jakým?

Naše rodinná záliba jsou hory. Takže se snažíme každý rok v létě vyrazit ať už do Alp, Pyrenyjí nebo Dolomit a užíváme si cinkající krávy a krásné výhledy :).


4. Jaké máš oblíbené jídlo a pití?

Miluju skoro každé jídlo, které jsem si nemusela vařit sama :D. A pití určitě červené víno.


5. Co tě vždycky rozesměje nebo ti udělá největší radost?

Mě stačí k rozesmátí málo. Největší radost mám, když jsme s rodinou (tedy i čtyřnožci) spolu a máme společné zážitky. A je jedno jestli na čundru v Brdech nebo na dovolený v Alpách.


6. Co vyloženě nesnášíš?

Faleš a když si někdo honí ego na slabších.


7. Jak nebo díky čemu si nejvíce odpočineš?

Nejvíce si odpočinu při pobytu v přírodě. To mě nabíjí .


8. Máš nějaké motto, které tě provází životem?

Když nejde o život, jde o ho… :D.


9. Co bys poradila případným zájemcům o mushing?

Ať to hlavně zkusí a nedají se odradit. No a pak už se v tom vlastně vezeš a jen tak nevystoupíš.


10. Pokud máš zájem sdělit něco navíc, sem s tím :).

Myslím, že jsem se už vykecala dost :D.

125 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page