Letní soustředění MK TVT 2019
top of page

Letní soustředění MK TVT 2019

Prvním srpnovým dnem odstartovalo čtyřdenní letní soustředění Musher klubu Tlapky v tahu 2019 v Tuřanech u Slaného v areálu U Jezírka, kterého se zúčastnilo celkem 14 týmů, mezi kterými byli jak členové a přátelé klubu, tak i úplně nové tváře.


Po příjezdu a zabydlení se v nových prostorných čtyřlůžkových chatkách nás čekala večeře a první besední večer s Petrou Křížovou na téma "Dlouhé běhy se psem". Peťa nás obohatila o vlastní zkušenosti z absolvovaných dlouhých běhů se psem i bez něj. Beseda na mě působila velmi motivačně a zároveň uvědoměle v tom, že to naše soustředění nebude jen běh sem a běh tam, ale taky pěkná makačka a příprava na to, abychom byli každý za sebe schopni podat co nejlepší výkony (což se mi v následujících dnech potvrdilo :-)). Ještě před spaním jsme si dali krátký noční canicross, aby se nám i pejskům lépe spalo.

Druhý den nás po snídani čekal trénink canicrossu ve dvou skupinách. Po společné rozcvičce jsme v týmech trénovali bezpečné předbíhání, seběhy z kopce, starty atd. a protože bylo celkem horko, trať i délka tréninku se tomu přizpůsobila. Po obědě jsme vyrazili na pěší výlet k nedalekému Cukrovarskému rybníku, kde jsme si se psy zaplavali a ti odvážnější se svezli i na lodi. Po návratu nás čekal další besední večer, a to s Kristýnou Zábranskou. Tentokrát jsme se zaměřili na naše věrné psí parťáky a jejich přípravu na psí sporty. Namísto večeře jsme si opekli na ohni špekáčky nebo dostali již hotové grilované dobroty. Po nadlábnutí se u táboráku následovala volná zábava. Někdo zvolil karetní hry i přes nepřízeň počasí a někdo postel, aby nabral energii na další (a asi nejnáročnější) den.

Třetí den nás nešetřil, ba naopak. Kdo by však odolal tréninku na koloběžkách s charismatickým zástupcem koloběžek Kickbike, Václavem Liškou! Nejdříve jsme se podrobili důkladnému nácviku správné a bezpečné jízdy na koloběžce a pak si to vyzkoušeli rovnou i s našimi pejsky, opět ve dvou skupinách dle našich předchozích zkušeností. Pejsky jsme po tréninku odvezli odpočívat do našeho zázemí a nás čekal 12km koloběžko-cyklo výlet. V polovině trasy jsme se zastavili v Královickém dvoře na chutném obědě. Hodnotná část tohoto výletu bylo to, že jsme měli možnost si vyzkoušet několik modelů koloběžek Kickbike v různém terénu. Bylo to super, děkujeme! Čas před večeří jsme mohli vyplnit cvičením na balančních pomůckách a čuchacími hrami pro pejsky. Po večeři nás čekal poslední besední večer, tentokrát s předsedovou klubu, Dominikou Potměšilovou. Aby bylo naše povědomí o musherských sportech kompletní, bylo potřeba si říci více o organizacích, které se mushingu věnují a také si blíže osvojit pravidla, kterými se musherské disciplíny řídí. Dominika takto komplexní témata shrnula do přehledného formátu, takže jsme usínali i po tak náročném dni s lehkou hlavou.

Poslední den byl vyvrcholením celého soustředění. Čekal nás ranní atletický trénink a následně vědomostně-rychlostní canicrossový závod. Při tréninku nás Dominika nešetřila a pořádně nás prohnala! Následující 3km závěrečný závod s 9 teoretickými otázkami nás prověřil od hlavy až po paty. Když už jsme byli všichni v cíli čekal nás poslední společný oběd a následné vyhlášení výsledků a předání dárkových balíčků i se sladkou odměnou, na kterých se mimojiné podílelo krmivo Platinum Natural a koloběžky Kickbike. Velké poděkování patří vedení klubu, kteří soustředění chystali s jasnou představou o tom, co bychom si měli odnést a zažít a tato vize se jim dokonce i s počasím splnila! Vše bylo do detailů propracované a zmáknuté! Díky, díky a za rok zase!


Všechny fotky ze soustředění ZDE.

92 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page