III. Tlapky na tahu - Boubín
top of page

III. Tlapky na tahu - Boubín

V sobotu 29. června 2019 se po 9. hodině začali na parkovišti v Kubově Huti scházet účastníci letošního prvního společného dobročinného dogtreku Tlapky na tahu (a již třetího celkem). Kam měli tentokrát namířeno? Po loňské Sněžce a Hrubé Skále si Musher klub Tlapky v tahu jako svou další výletní destinaci vybral šumavský vrchol Boubín (1 362 m. n. m.).


Dogtreky Tlapky na tahu jsou nesoutěžní a dobročinné akce. Tentokrát se šlo na podporu canisterapeutického programu Pes kamarád Dobrovolnického centra Kladno, z.s. Zúčastnilo se 17 skvělých týmů, které společně naťapkaly 17 km a na canisterapeutické pejsky přispěly krásných 2 600 Kč. Sponzorsky tuto akci podpořil výrobce krmiv Platinum Natural Česká republika, čehož si moc ceníme a děkujeme

Po zkontrolování počtu účastníků a rozdání startovních balíčků jsme mohli vyrazit. První kamenitá cesta nás vedla v blízkosti vrcholků Johnův kámen a Srní vrch. Již po chvíli nám začala stoupat do prudšího kopce, ale na oplátku jsme se mohli kochat výhledy skrze stromy po krásné krajině. U dřevěných schodů mířících k samotnému vrcholu Boubín jsme počkali na celou skupinu a pod rozhlednou Boubín jsme udělali pauzu na svačinu a nabrali síly na další cestu. Odvážnější nebo možná méně utahaní se vyšplhali i na samotnou rozhlednu. Při úžasném pohledu do okolí se ani nechtělo jít dolů.

Od rozhledny dál se pěkně střídaly cestičky jak kamenité, asfaltové, tak i mé oblíbené 'potoční', kde voda krásně chladila packy našim parťákům (i některým z nás). O chlazení nebyla ve slunečném dni nouze. Zanedlouho jsme došli k Boubínskému jezírku, kde se (nejen) psi mohli vykoupat, ochladit, zadovádět. Po koupačce jsme se vydali opět na trasu, někteří (nebudeme jmenovat... takže Pepa, Helena a další) se už viděli u jídelního stolu, a tak šla cesta skoro sama.

Kolem Jilmové skály a Červeného vrchu jsme došli k naší spáse - osvěžující Chlandově studánce. Někteří jen prošli kolem, někteří se napili nebo doplnili zásoby vody no a ti nemotornější (jako například Dan) naletěli ke studánce jako tank a jen se spokojeně rochnili. Na posledním rozcestí jsme opět počkali na zbytek skupiny (ti asi tak velký hlad neměli :) a už nás nohy/packy nesly zpět do Kubovy Huti, kde jsme si zapózovali na společnou fotku a akce byla oficiálně ukončena. Neoficiálně jsme si pak došli nacpat pupíky do místní restaurace. Na závěr bychom chtěli moc poděkovat všem zúčastněným za skvělou atmosféru po celou dobu akce a těšíme se na vás na některé další Tlapkoakci!


Všechny fotky z této akce najdete ZDE.

72 zobrazení
DSC_5267.jpg

Tlapkoviny

Nemůžete jít sportovat? Tak si alespoň počtěte!

NEJNOVĚJŠÍ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
potmesilova_logo3_tlapka_moje1.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page